Skip to main content

Van theorie naar praktijk: de voordelen van een hands-on verkoopsopleiding

Veel verkoopsopleidingen richten zich voornamelijk op algemene verkoopstechnieken en -strategieën. En die theorie kan zeker nuttig zijn. Toch is het niet altijd even evident om ze meteen toe te passen op je eigen verkoopproces. Elk bedrijf en elke verkoper heeft immers zijn eigen specifieke uitdagingen en knelpunten.

Stel je voor wat het effect van zo’n opleiding zou zijn als je direct met je eigen gegevens aan de slag kan.

 Verkoopsopleiding met bestaande verkoopsgegevens

Door te werken met je bestaande verkoopsgegevens, kan er direct veel gerichter gewerkt worden aan verbeterpunten. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar hoe de verkoopgesprekken momenteel verlopen en waar er eventueel nog verbetering mogelijk is. 

Door deze verbeterpunten meteen aan te pakken tijdens de opleiding, zal je veel sneller resultaat zien in de praktijk.

Een ander voordeel van een hands-on verkoopsopleiding is dat je veel meer betrokken bent bij het leerproces. Doordat er actief gewerkt wordt met de eigen verkoopsgegevens, zal je veel meer het gevoel hebben dat je effectief zelf de touwtjes in handen hebt. Dit zorgt voor meer motivatie en betrokkenheid, wat uiteindelijk zal leiden tot betere resultaten.

Want, al doende leert men!

q pilot sales dashboard

Geen schoolse salesopleiding

Volgens Thomas van Trompet was Q-Pilot een cruciale factor bij het helpen ontwikkelen van een een verkoopstrategie. Want die moest zowel effectief als op maat gemaakt zijn voor de specifieke behoeften van zijn bedrijf. 

Daarom krijg je geen "schoolse verkoopsopleiding", maar wel een hands-on benadering, waarbij actief wordt meegewerkt aan bestaande cases. Enkel zo ontdekken we waar er verbetering mogelijk is. Om dan vervolgens een strategie te ontwikkelen die groei en succes stimuleert. 

“Bij Q-Pilot vonden we onze piloot om onze sales en de achterliggende strategie verder uit te werken. Geen schoolse sales opleiding maar hands-on en actief meewerkend op bestaande cases. Een toevoeging voor ons team en voor onze groei binnen het bedrijf.” - Thomas van Trompet

Q Pilot review trompet.be

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor verkoopstrategie en -management die je zal helpen jouw doelen te bereiken? Laten we dan eens babbelen! 

Ik wil mijn doelen bereiken